ZonneweringVerwarmingVerlichtingToegangMultimediaVentilatieRamenKoelingWellnessZonne-installatiesAlarm
Loxone woonautomatisering van zonnewering
Voorzieningen op het vlak van zonnewering worden ingedeeld volgens hun eigenschappen. Sommige functies kunnen tijdens het gebruik elkaar overlappen. De belangrijkste eigenschap is zonnewering voor ramen.
Bij zonnewering is er de keuze tussen externe zonnewering en interne zonnewering. We installeren vooral de externe zonnewering, want deze is over het algemeen beter geschikt voor elektrische aandrijving.
Rolluiken
Rolluiken worden meestal buiten op de gevel of het raam bevestigd. De rolluiken zorgen voor zonnewering en thermische isolatie, demping van geluid en visuele bescherming.
Tegenwoordig worden rolluiken aangedreven met buismotoren, vroeger met linten of snoeren. Rolluiken zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen. Rolluiken zijn doorgaans erg robuust en weerstaan nagenoeg alle invloeden van het weer. Een eventueel nadeel kan zijn dat het zicht naar buiten wordt geblokkeerd.
Lamellen
Anders dan rolluiken, kan je met lamellen de hoek wijzigen. In tegenstelling tot rolluiken blijft zo het zicht naar buiten behouden, maar is het wel minder.
Lamellen zijn anders gefabriceerd dan rolluiken, ze worden met koordjes of linten omhoog getrokken en zitten over het algemeen onzichtbaar in een omkasting. De aansturing van lamellen is iets ingewikkelder, omdat de instelling van de hoek van de lamellen iets meer verfijning vraagt.
Afhankelijk van hun grootte, zijn lamellen gevoelig voor wind en in de winter voor bevriezing. Het ontwerp van lamellen en de kleuren zijn zeer uitgebreid, de kleur moet het zonlicht zo optimaal mogelijk reflecteren.
Loxone automatisering van verwarming
Er zijn tegenwoordig veel verschillende warmtebronnen zoals olie, gas en warmtepompen. Vaak worden deze warmtebronnen aangestuurd door de buitentemperatuur. Maar moderne huizen zijn goed geïsoleerd en minder afhankelijk van de temperatuur buiten. Hierdoor zijn verwarmingssystemen die enkel reageren op de buitentemperatuur niet ideaal voor moderne woningen.
Slimme aansturing van warmte voor betere controle
Het is belangrijk dat de warmtebron flexibel kan worden aangestuurd, zodat je altijd controle hebt over het energieverbruik, zowel overdag als ’s nachts, ongeacht het seizoen. Soms heb je bij lage buitentemperaturen geen verwarming nodig door de zon, terwijl bij gemiddelde temperaturen juist wel extra warmte nodig is. Daarom moet de buitentemperatuur een kleinere rol spelen in hoe je de warmte in huis regelt.
Efficiënte warmteverdeling per ruimte
De beste manier om dit te doen is door de temperatuur te regelen per verwarmingscircuit. Met ventielen kan je deze circuits afzonderlijk beheersen, en de ruimte met de meeste warmtebehoefte bepaalt de aanvoertemperatuur voor de rest van het huis. Dit zorgt voor een efficiëntere warmteverdeling en een lager energieverbruik.
Betrouwbare sturing met de juiste interface
De aanvoertemperatuur kan het beste worden geregeld via een miniserver of een geschikt systeem van de verwarmingsinstallatie. Een netwerkinterface is hierbij geen goede keuze, omdat het thuisnetwerk vaak niet goed wordt onderhouden of kan veranderen als je van internetprovider wisselt. Daarom moet de sturing rechtstreeks verbonden zijn en onafhankelijk werken van andere apparaten zoals routers, om betrouwbaar en zonder onderbreking te functioneren.
Loxone automatisering van verlichting
Er is veel veranderd in verlichting, van gloeilampen en tl-lampen tot de moderne LED-technologie. Licht speelt een grote rol in onze leefruimtes, of het nu is om in te werken of om een sfeer te creëren. Licht heeft invloed op hoe we ons voelen. Sommige kleuren licht kunnen ons creatiever maken en energie geven, terwijl ander licht juist stress kan veroorzaken.
Het beste licht lijkt zoveel mogelijk op natuurlijk zonlicht. Tegenwoordig kun je met kunstlicht veel bereiken, meer dan vroeger.
LED-producten van Loxone hebben altijd warmwit licht met een hoge kleurkwaliteit. Kleuren en licht brengen vaak positieve energie, zolang je ze goed en slim gebruikt.
Wij geven je graag advies op maat.
Loxone automatisering van de toegang
Een huis wordt vaak door verschillende mensen gebruikt, dus een toegangsoplossing moet voor de juiste personen makkelijk zijn, maar tegelijkertijd moeilijk voor onbevoegden. Het vinden van de juiste balans tussen gemak en beveiliging is hierbij cruciaal.
Verschillende soorten toegangssystemen
Tegenwoordig zijn er veel soorten toegangssystemen beschikbaar, zoals biometrische systemen, codes of kaartgebaseerde systemen. Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen. Biometrische oplossingen, zoals vingerafdrukscanners, zijn moeilijk te vervalsen, maar kunnen soms problemen geven als iemand bijvoorbeeld onduidelijke vingerafdrukken heeft. Codes kunnen worden doorgegeven, wat handig is, maar ook een veiligheidsrisico kan vormen. Een kaart geeft toegang aan de houder van de kaart, maar deze is niet persoonlijk gebonden aan een specifieke gebruiker.
Het juiste systeem voor jouw situatie
Het ideale systeem hangt af van je specifieke situatie. Het is ook belangrijk dat de interface eenvoudig te gebruiken is. Een slimme interface kan automatisch Smart Home-functies activeren zodra de juiste persoon toegang krijgt, wat zorgt voor meer gemak en veiligheid.
Automatisering voor meer comfort
Bij een goed geïntegreerd systeem kunnen verschillende acties automatisch worden uitgevoerd zodra de deur wordt geopend. Bijvoorbeeld, als er niemand thuis is, kunnen energieverbruikers zoals verlichting en verwarming automatisch worden uitgeschakeld. Bij thuiskomst kunnen juist bepaalde apparaten zoals verlichting, muziek en airco worden ingeschakeld, vergelijkbaar met het starten van een auto waarbij alles automatisch begint te werken.
Loxone automatisering van multimedia
Multimedia speelt een grote rol in ons dagelijks leven, met tv, films en muziek die overal beschikbaar zijn. De technologie verandert snel, en waar we vroeger cd’s en MP3’s gebruikten, domineren nu streamingdiensten. Voor een klein bedrag heb je toegang tot bijna alle muziek en films die je wilt, altijd en overal.
Multimedia automatisch aangestuurd
Wat echter minder bekend is, is hoe een Smart Home-systeem, zoals Loxone, de controle over multimedia-apparaten kan vereenvoudigen. In plaats van allerlei afstandsbedieningen en instellingen handmatig te beheren, zorgt een Smart Home ervoor dat al je multimedia automatisch wordt aangestuurd.
Met een Smart Home-systeem worden je apparaten automatisch aangepast aan jouw wensen. Als je bijvoorbeeld een kamer binnenkomt, kan het systeem de muziek of tv inschakelen met de juiste instellingen. Verlaat je de kamer, dan schakelt alles automatisch uit om energie te besparen. De bediening is simpel, zoals bij een klassieke afstandsbediening, maar dan volledig geautomatiseerd.
Ook al evolueren multimedia-apparaten snel, zoals van HD naar 4K, een Smart Home zorgt ervoor dat de bediening tijdloos blijft. Je oude luidsprekers en versterkers kunnen nog steeds perfect geïntegreerd worden in het systeem, terwijl je geniet van de nieuwste technologieën. Het systeem regelt alles voor je: van het kiezen van de juiste muziek tot het automatisch aanpassen van instellingen voor een optimale kijk- en luisterervaring.
Kortom, een Smart Home-systeem brengt eenvoud en efficiëntie in de wereld van multimedia. Het zorgt ervoor dat je altijd de controle hebt, zonder gedoe met instellingen of apparaten.
Loxone automatisering ventilatie
Ventilatiesystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij nieuwbouw wordt vaak een centraal ventilatiesysteem gebruikt, terwijl bij renovaties vaker wordt gekozen voor een decentraal systeem. Beide systemen hebben voor- en nadelen. Het grootste nadeel van een centraal systeem is dat het vaak dezelfde temperatuur in alle ruimtes aanhoudt. Dit kan een probleem zijn als je in de slaapkamer een koele temperatuur wilt, in de badkamer wat meer warmte en in de woonkamer een comfortabele temperatuur.
Regel de ventilatie per ruimte
Met een Smart Home-systeem kun je dit probleem oplossen. Door de ventilatie te automatiseren, kun je de temperatuur per ruimte regelen op basis van het gebruik. Het systeem zorgt ervoor dat je in elke kamer de juiste temperatuur en ventilatie hebt, precies wanneer je het nodig hebt. Dankzij ingebouwde warmtewisselaars kan de ventilatie niet alleen frisse lucht binnenhalen, maar ook helpen bij het verwarmen, koelen en behouden van een constante temperatuur.
Ventilatie slim aansturen
Een centraal ventilatiesysteem biedt meestal maar één temperatuur voor de aangevoerde lucht. Dit kan leiden tot een ongelijke verdeling van comfort in huis. Met een Smart Home-systeem kun je de ventilatie slim aansturen, zodat elke ruimte precies de juiste temperatuur heeft. Voor kamers met een hogere warmtebehoefte, zoals de badkamer, kan het systeem automatisch meer warmte aanvoeren, terwijl het in de slaapkamer zorgt voor een koele, frisse lucht.
Decentrale ventilatiesystemen met warmtewisselaars bieden een andere oplossing. Deze systemen kunnen per kamer worden aangestuurd, wat ideaal is als je in elke ruimte een andere temperatuur wilt. Het Smart Home-systeem maakt dit mogelijk door de ventilatie volledig te automatiseren en af te stemmen op de specifieke behoeften van elke kamer.
Kortom, met een Smart Home-systeem kun je je ventilatie op een slimme en efficiënte manier beheren. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat, maar ook voor een betere energie-efficiëntie en een gezondere luchtkwaliteit in huis.
Loxone automatisering van de ramen
Ramen hebben verschillende functies. Ze laten daglicht binnen, geven je uitzicht en zorgen voor ventilatie en temperatuurregeling. Maar traditionele ramen zijn nog nauwelijks geautomatiseerd. Innovaties op dit gebied zijn daarom erg nuttig. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch openen en sluiten van ramen voor ventilatie of het elektrisch vergrendelen van ramen voor extra gemak en veiligheid.
Raamcontacten en glasbreuksensoren
Ramen zijn vaak het zwakke punt als het gaat om de beveiliging van je huis. Door raamcontacten en glasbreuksensoren te gebruiken, kan een Smart Home-systeem de veiligheid in de gaten houden. Dit biedt veel mogelijkheden. Bij regen kan het systeem detecteren welke ramen openstaan en deze automatisch sluiten. Ook kunnen de rolluiken automatisch omlaag gaan om te voorkomen dat er water binnenkomt.
Met een Smart Home-systeem kun je ramen eenvoudig automatiseren en aanpassen aan jouw wensen. Of het nu gaat om veiligheid, ventilatie of bescherming tegen weersomstandigheden, de mogelijkheden zijn groot en kunnen volledig naar jouw voorkeuren worden ingesteld.
Loxone automatisering van de koeling
Net zoals bij verwarming is de manier waarop koeling wordt aangestuurd cruciaal. Een Smart Home-systeem biedt hier een efficiënte oplossing, omdat het de koeling automatisch kan aanpassen aan jouw specifieke behoeften.
Hoe actieve koeling werkt
Bij actieve koeling wordt vaak lucht gebruikt als transportmedium om de centrale koelfuncties te ondersteunen. Koeling via vloersystemen met water kan echter problemen veroorzaken, zoals condensvorming, die moeilijk te beheersen is. Dit kun je vergelijken met een koud flesje dat beslaat als je het uit de koelkast haalt. Hetzelfde gebeurt met de leidingen bij vloerkoeling, wat schade aan de gebouwstructuur kan veroorzaken als de condens niet goed wordt afgevoerd.
Een Smart Home-systeem kan deze koelingsprocessen beter beheren, door de juiste balans te vinden tussen temperatuur en vochtigheid, en door condensproblemen tijdig te detecteren en af te voeren.
Natuurlijke koeling: koelere nachtlucht
Een slimme manier om te koelen is het gebruik van koelere nachtlucht. In plaats van alleen energieverslindende methoden, kan een Smart Home de koude lucht van de nacht opvangen via ventilatiesystemen en opslaan in de structuur van het gebouw. Hierdoor blijft je huis de volgende dag koeler zonder dat je veel energie verbruikt. Dit soort passieve koeling kan alleen goed werken met een intelligente sturing, zoals die van een Smart Home-systeem, dat automatisch de optimale momenten voor het binnenhalen van koude lucht bepaalt.
Passieve koeling: zonnewering
Passieve koeling werkt door slimme zonnewering. De zon levert bijna 1400 W/m², afhankelijk van het gebied en het seizoen. Deze energie kan met een laag rendement omgezet worden in elektriciteit of warm water. Maar als de warmte niet nodig is, kan een Smart Home ervoor zorgen dat de zonnewering automatisch de warmte buiten houdt. Dit verlaagt de energiekosten aanzienlijk en verhoogt het wooncomfort.
Conclusie: Smart Home als perfecte koelingsoplossing
Met een Smart Home-systeem kun je zowel actieve als passieve koeling automatisch aansturen. Of je nu gebruik maakt van ventilatie om koude nachtlucht binnen te halen of zonnewering om de warmte buiten te houden, een Smart Home zorgt voor maximale energie-efficiëntie en comfort. Koeling zonder een Smart Home-systeem is vaak inefficiënt en lastig, vooral als je gebruik wilt maken van natuurlijke koeling zoals nachtlucht. Automatisering maakt het proces eenvoudig en effectief.
Loxone automatisering van wellnessinrichtingen
Denk maar aan sauna’s, whirlpools, zwembaden, infraroodcabines, of stoomcabines. Hoewel deze voorzieningen veel comfort bieden, hebben ze vaak een hoog energieverbruik. Een Smart Home-systeem kan helpen om het energieverbruik te minimaliseren zonder in te leveren op comfort. Het systeem zorgt ervoor dat alles op het juiste moment en zo efficiënt mogelijk werkt.
Whirlpool: slimme verwarming voor minder energieverbruik
Een voorbeeld is de whirlpool. Moet deze de hele week op hoge temperatuur blijven, ook al gebruik je hem maar één keer? Met een Smart Home-systeem kun je de whirlpool slim aansturen, zodat hij alleen wordt verwarmd wanneer nodig. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt er ook voor dat het apparaat altijd gebruiksklaar is op het juiste moment. Door eenvoudige stuurfuncties kan het systeem je energieverbruik aanzienlijk verminderen, zonder dat je hoeft in te leveren op luxe.
Zwembadonderhoud: automatiseren voor gemak
Voor zwembaden biedt een Smart Home ook veel voordelen. Onderhoudswerkzaamheden zoals verwarmen, spoelen en filteren kunnen allemaal automatisch worden geregeld. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig bijhouden van deze taken, en kun je meer genieten van je zwembad. Het systeem houdt alles onder controle, van de watertemperatuur tot het zuiveringsproces, en past zich aan op basis van jouw gebruikspatronen.
Conclusie: Smart Home voor comfort met minder energie
Met een Smart Home-systeem kunnen luxe voorzieningen zoals whirlpools en zwembaden veel energie-efficiënter worden gebruikt. Door intelligente sturing wordt het energieverbruik aangepast aan je behoeften, zonder dat je inlevert op comfort. Of het nu gaat om het automatisch verwarmen van de whirlpool of het onderhouden van het zwembad, een Smart Home maakt het leven makkelijker en energiezuiniger.
Loxone automatisering van zonne-installaties
Thermische zonne-energie: eenvoudig en efficiënt
Thermische zonne-installaties kunnen veel energie besparen, vooral in regio’s met een grote behoefte aan verwarming en veel zon. Deze installaties kunnen zelfs tot in de herfst en winter gebruikt worden om te verwarmen. Hoewel thermische zonne-energie minder populair is geworden, blijft het een eenvoudige en kosteneffectieve manier om de zon te benutten. In een Smart Home kan de warmte van de zon slim worden verdeeld naar ruimtes die geen directe zon krijgen, waardoor de energie volledig gratis en efficiënt wordt gebruikt.
Fotovoltaïsche zonne-energie: de toekomst van elektriciteit
Fotovoltaïsche installaties zetten zonne-energie om in elektriciteit, en deze vorm van energie zal in de toekomst een steeds grotere rol spelen. Elektrische auto’s, die ooit zeldzaam waren, worden nu door steeds meer mensen gebruikt voor lange afstanden. Dit benadrukt het belang van een goed beheer van elektriciteit.
Het grootste nadeel van zonne-energie is dat het niet altijd beschikbaar is wanneer je het nodig hebt. Daarom is een slim energiemanagement essentieel. Met een Smart Home-systeem kun je de zonne-energie die je opwekt optimaal benutten. Apparaten die niet tijdsgebonden zijn, zoals wasmachines of autoladers, kunnen automatisch worden ingeschakeld wanneer de zon schijnt. Dit zorgt voor maximale efficiëntie zonder verspilling van energie.
Conclusie: Smart Home voor slim energiebeheer
Een Smart Home-systeem maakt het eenvoudig om zonne-energie optimaal te gebruiken, zowel voor warmte als elektriciteit. Door de energie slim te verdelen naar waar het nodig is en apparaten aan te sturen op momenten dat de zon schijnt, bespaar je niet alleen energie, maar verhoog je ook het comfort in huis. Zonne-energie wordt zo op een efficiënte en duurzame manier gebruikt, zonder onnodige verspilling.
Loxone automatisering van alarm
Alarmsystemen zijn essentieel, niet alleen om waardevolle bezittingen te beschermen, maar vooral ook om de bewoners veilig te houden. Alarmsystemen voor de bescherming van bewoners vallen in twee belangrijke categorieën: brandalarmen en inbraakalarmen.
Brandalarmen: levensreddende noodzaak
Brandalarmen zijn van cruciaal belang omdat rook vaak dodelijk is. Elk jaar sterven veel mensen omdat ze tijdens hun slaap niet wakker worden en stikken door rookgassen. Hoewel rookmelders in veel landen verplicht zijn, worden ze helaas niet altijd geïnstalleerd. Daarom is het belangrijk om altijd rookmelders te gebruiken. Deze apparaten werken zelfstandig, maar in een Smart Home-systeem kunnen ze gekoppeld worden aan andere functies zoals verlichting, zonnewering en multimedia om het alarm extra duidelijk te maken. Door deze slimme integratie kan het risico op rookgerelateerde sterfgevallen sterk verminderen.
Inbraakalarmen: bescherming van je huis en bewoners
Inbraakalarmen worden steeds belangrijker, zowel om je huis en waardevolle spullen te beschermen als om inbrekers af te schrikken. Wanneer je niet thuis bent, beschermt het alarmsysteem je bezittingen, en wanneer je wel thuis bent, zorgt het voor de veiligheid van de bewoners.
Wat het bijzonder maakt, is dat veel van de sensoren die nodig zijn voor het inbraakalarm al aanwezig zijn in een Smart Home, waardoor de installatie van het alarmsysteem bijna geen extra kosten met zich meebrengt.
Conclusie: slimme alarmsystemen voor complete veiligheid
In een Smart Home kunnen zowel brand- als inbraakalarmen naadloos worden geïntegreerd om je huis en de bewoners te beschermen. De slimme koppeling van sensoren en alarmfuncties zorgt voor maximale veiligheid, of het nu gaat om het waarschuwen voor brand of het afschrikken van inbrekers. Dankzij deze automatisering kun je met een gerust hart je huis verlaten of veilig thuis zijn, wetende dat je Smart Home continu waakt over jouw veiligheid.
Loxone Smart Home: slim huis
Met het LOXONE systeem kan je woning volledig geautomatiseerd worden. Van lichtsturingen tot de sturing van je verwarming. Het automatisch laten werken van rolluiken, blinden of jaloezieën. Koppelingen aan alarm- of audiosystemen is voor dit systeem een koud kunstje. Je kan werken met centrale bediening zowel via drukknoppen als met pc, smartphone of tablet. Ben je thuis of op je werk? Je bent altijd in verbinding met je woning via een gebruiksvriendelijke app!
Loxone Home Automation: flexibel en stabiel
LOXONE wordt bij ons gebruikt voor alle domoticasystemen. Het is een flexibel en stabiel systeem. Het werkt op basis van een drukknop gebaseerde bekabeling en is modulair opbouwbaar en uitbreidbaar door de jaren heen.
Loxone en Jecon historiek
2009
Oprichting Loxone
2012
Jecon start met eerste Loxone installatie
2012
2014
2016
Loxone CEO’s Thomas Moser en Martin Öller brengen bezoek aan een van onze werven
2016
2017
Jecon realiseert 2 referentieprojecten voor het Gold Partner programma van Loxone
2017
2017
2018
Jecon realiseert opvolg referentie projecten voor het Loxone Partner programma
2019
Loxone komt uit met nieuwe Miniserver
2019
2020
Loxone maakt revolutionaire audio server
2020
2020
2021
Jecon heeft meer dan 100 installaties in eigen beheer
2022
2022
Jecon BV | Algemene Elektriciteitswerken | BTW BE: 0666.720.491
Jecon Loxone Showroom | Industriepark B4 Bus8 | 2220 Heist-o/d-berg
T. 015 331 306 | info@jecon.be | contact | algemene verkoopsvoorwaarden