Elektriciteitswerken voor nieuwbouw en renovatie

Jecon levert algemene elektriciteitswerken in de regio Lier, Heist-op-den-Berg en Tremelo, voor klein en groot, van domotica, herstellingen en automatisatie tot video- en parlofonie, beveiliging en verlichting voor nieuwbouw of renovatie. Jecon is gespecialiseerd in diamantboringen. Lees hieronder meer over onze diensten.

loxone

bron: Loxone

Met het LOXONE systeem kan ik uw woning volledig automatiseren. Van lichtsturingen tot de sturing van uw verwarming. Het automatisch laten werken van rolluiken, blinden of jaloezieën. Koppelingen aan alarm- of audiosystemen is voor dit systeem een koud kunstje. U kan werken met centrale bediening zowel via drukknoppen als met pc, smartphones of tablets. Bent u thuis of op het werk? U bent altijd in verbinding met uw woning via een gebruiksvriendelijke app!

LOXONE gebruik ik voor al mijn domoticasystemen. LOXONE is een flexibel en stabiel systeem.
Het werkt op basis van een drukknop gebaseerde bekabeling en is modulair opbouwbaar en uitbreidbaar door de jaren heen.

Meer info hierover vindt u bij  “partners” of bij “referenties

0379_Jecon-zelfbouwers-werkwijze-10Gaat u een nieuwbouw zetten? Dan nodig ik u graag uit bij mij op bureau om een gedetailleerde bespreking te houden van uw woning, winkel of bedrijf. Breng uw lege grondplannen mee op A4 formaat (1 verdieping/bladzijde) of stuur ze door via de contactpagina. Zo kunnen we tijdens onze bespreking voldoende aantekeningen maken om een zo goed mogelijke op maat gemaakte offerte aan te bieden.

Bij het opmaken van een offerte voor een renovatie kom ik altijd ter plaatsen om de situatie samen met u grondig te bekijken. Hier is het vaak belangrijk om te weten welke delen van de woning niet beschadigd mogen worden (bv.: de vloer blijft behouden, slaapkamers blijven ongewijzigd, …) of waar men werkt met valse plafonering en wanden. Waar het niet anders mogelijk is, worden de bestaande leidingen hergebruikt of ga ik in de oude buizen nieuwe bekabeling trekken. Zo kan ik bestaande systemen koppelen aan nieuwe delen. Zo heeft ieder project zijn eigen uitdaging.

IMG_5014Het bepalen van de juiste verlichting is belangrijk vanaf de eerste fase. Welk type van verlichtingsarmatuur je kiest is afhankelijk van de functie. Ga je voor direct of indirecte verlichting, verlichting voor badkamers en vochtige lokalen, kelders, bureaus, reclame panelen of werk je met geschakelde stopcontacten en staan lampen…? Dit zijn keuzes waarbij wij je graag verder helpen.

Alle verlichtingen kan je bij ons aankopen, tevens kunnen wij deze armaturen komen plaatsen. Je kan ook bij een van onze leveranciers terecht voor een lichtstudie te laten maken om zo een beter beeld te krijgen van je verlichting (enkel voor klanten).

Ga je zelf op zoek naar armaturen die je via ons wil bestellen en laten plaatsen, geen probleem, neem een kijkje op onze partners pagina voor meer informatie.

elektriciteit-01De aardlekschakelaar die uitschakelt, een elektrische schok bij het aanraken van de ijskast of vaatwas, verlichting die niet meer werkt, kortsluiting, verlies, … Dit zijn slechts enkele voorbeelden van problemen waarvoor u  altijd bij mij terecht kan. Zowel voor kleine herstellingen als voor grote schadegevallen kan u bij mij terecht.

inbrekerVoor beveiliging heb je bij ons 2 mogelijkheden, INBRAAK beveiliging of BRAND beveiliging. In beide gevallen werken wij nauw samen met een erkende alarminstallateur.  Door zelf jaren in de beveiligingssector gewerkt te hebben, heb ik hier meer dan voldoende ervaring mee om samen met u de plannen te overlopen en te bespreken. Hierna gaan wij voor u een op maat gemaakte offerte opmaken. Nadien gaan wij de bekabelingen leggen en de toestellen aansluiten (zoals: brandmelders, alarmcontacten, bewegingsmelders, centrales…) Voor de opstart, programmatie en onderhoudscontracten verwijzen we u dan verder naar de erkende alarminstallateur met wie wij samenwerken.

stap 1Heeft de woning die u gaat verkopen of aankopen geen geldig keuringsbewijs?
– kringaanduidingen niet conform
– geen elektrische schema’s
– foutieve bekabeling
– geen of slechte aardlekschakelaars
– problemen met de kringen van wasmachine, vaatwas of droogkast
-…
Geen probleem! Vul het contactformulier op deze website in, vermeld uw problemen of mail uw negatief attest door. Ik doe de rest.

S6300511De diamantboringen die ik boor zijn altijd “natte boringen”. De boringen kunnen op verschillende manieren gebeuren. Een verticale boring van boven naar onder of een boring van onder naar boven, hier wordt er dan gewerkt met een wateropvangsysteem. Er kan ook horizontaal geboord worden. Deze boringen kunnen variëren van diameter 40 tot diameter 161.

videophonieParlo- en videofonie vereenvoudigt niet alleen uw leven, het is ook ideaal voor uw veiligheid.
In  gebouwen met een grotere oppervlakte  hoeft u niet telkens naar de inkomdeur te gaan als er aangebeld wordt. U kunt vanop afstand spreken met de persoon die voor uw deur staat en hem nadien vanop afstand binnenlaten. Dit is ideaal voor appartementen, woningen, kantoren. U kunt ook werken met een videofoniesysteem. Zo verhoogt u de veiligheid door het ingebouwde camerasysteem.  Er zijn namelijk systemen met geheugenfunctie die een foto nemen van iedere persoon die aanbelt. Of u nu thuis bent of niet, u kan altijd zien wie er aan de deur geweest is.

poortVoor de automatisaties werken wij met verschillende merken. Zo vergelijk ik de verschillende merken om de beste oplossing te bieden voor uw specifieke doeleinden. Een automatisering kan zijn voor een garagepoort, een hek of een deur. Maar ook automatiseringen voor verlichting, C.V., ventilatie enz. zijn mogelijk. Nog een voorbeeld van een automatisering is bv. dat als de ramen openstaan de verwarming niet mag werken.