Loxone: Fidea Smart Home Label

,

Om je veiligheid verder te optimaliseren is Loxone Benelux een samenwerking aangegaan met Fidea Verzekeringen. Fidea heeft een beloning voor klanten die hun woning equiperen met intelligente preventiesystemen. Loxone is gekozen als de meest geschikte veiligheidspartner.

Welke vereisten zijn er om te voldoen aan het Fidea Smart Home Label?

Waarom kiezen voor Loxone? Heel simpel, Loxone heeft een veiligheidsoplossing die voldoet aan alle verwachtingen. Ten eerste moet een veiligheidssysteem de bewoners verwittigen bij naderend onheil, ook wanneer de bewoner niet thuis is. Dit kan gebeuren langs de Loxone app of langs de caller service die een bericht stuurt naar de bewoner zijn smartphone.

Omdat een veiligheidssysteem niet enkel intzetbaar mag zijn voor bouwers of mensen die grondig gaan renoveren, is het voor mensen die niet opnieuw bekabeling leggen heel erg van belang dat het veiligheidssysteem ook draadloos kan functioneren. Een Loxone Smart Home levert zowel een bekabelde als een draadloze uitkomst voor de automatisering.

Vanzelfsprekend moeten de geplaatste toestellen, het design en de plaatsing ook voldoen aan de huidige EN-normen en moeten ze gecontroleerd en onderhouden worden conform aan de bepalingen van de fabrikant.

Ten laatste, de gebruikte apparaten dienen in verbinding te staan met een centraal, beveiligd en geïntegreerd systeem.

3 preventiesferen

Fidea Verzekeringen zet in op preventiesferen. Fidea herkent drie preventiesferen. De sferen zijn: brand, inbraak en water. Om in aanmerking te komen voor het Fidea Smart Home Label bundelt het systeem brandopsporing met minimum één andere preventiesfeer.

Wat zijn deze preventiesferen?

Brand (dit is de obligate sfeer)
Dit zijn veiligheidssystemen die brand, rook, gas, hitteontwikkeling opsporen.
Bv. brandmelders, rookmelders

Inbraak
Systemen die pogingen tot inbraak opsporen.
Bv. slimme vensterhandvaten, bewegingsmelders, glasbreukmelders, raamcontacten en deurcontacten.

Water
Systemen die mogelijke waterlekken opsporen.
Bv. detectie van ongewone volumes waterverbruik, waterdetectie.

Loxone biedt voor elke preventiesfeer de gepaste oplossing!

Fidea komt zelf ook met enkele preventiemaatregelen om de veiligheid van jouw woning te optimaliseren. Benieuwd naar deze tips? Klik dan op deze link.

Wat is de meerwaarde?

Naast een solide veiligheidsoplossing kan onder bepaalde geboden(*) vanaf nu een korting tot 5% verkregen worden op enkele brandverzekeringen van Fidea. De voorwaarden ivm een samenwerking met Loxone zijn onder andere:

  • Dat de installatie werd gedaan door een aanvaarde Silver, Gold of Platinum Partner;
  • Dat de installateur verklaart dat de aanleg door hem/haar werd verricht;
  • Dat de installatie actueel wordt gehouden volgens de bepalingen van de fabrikant.
    (*) Dit aanbod is onder voorwaarden.

Bron: Loxone